Ötmilliárd forint húsvéti sonkára

Drágább volt, mégis jobban fogyott a sonka a tavalyi szezonban, mint egy évvel korábban. A húsvéti finomságot az emberek túlnyomó többsége a szuper- és hipermarketekben szerezte be.

Értékben és mennyiségben is nőtt a sonka bolti forgalma tavaly a húsvéti szezonban. A Nielsen piackutató adatai szerint tavaly március-áprilisban a fogyasztók 5 milliárd forintot meghaladó összeget költöttek sonkára, ez 4 százalékkal volt több az előző évinél. A megvásárolt mennyiség 5 százalékkal, csaknem 3300 tonnára nőtt.

Az eladott mennyiség 74 százalékát 400 négyzetméteresnél nagyobb üzletekben, vagyis jellemzően a szuper- és hipermarketekben szerezték be a vásárlók. Az előző év ugyanezen időszakában ez az arány 72 százalék volt. A forgalom 63 százalékát az egykilós és annál nagyobb húsvéti sonkák tették ki.

Tavaly a sonka bolti forgalmához hasonlóan kedvezően alakul általában a húskészítmények piaca. Az előző évhez képest 4 százalékkal, 220 milliárd forint fölé nőtt. Az eladott mennyiség 1 százalékkal emelkedett, meghaladta a 170 ezer tonnát.

(Forrás: Híradó.hu, MTI)