Olvasóink értékelése:  / 1
ElégtelenKitűnő 

 

Az ukrán gazdasági miniszter tulajdonában lévő Rochen édesipari vállalat engedélyt kapott az ukrán monopóliumellenes bizottságtól arra, hogy megvegye a magyarországi Bonbonetti Choco csokoládégyár részvényeinek több mint 50 százalékát.

Az ukrán sajtó üzleti hírei között megjelent információ szerint Petro Porosenko vállalata a részvényvásárlásnak köszönhetően az Európai Unióban bővíti tovább termékei piacát.

A Bonbonetti magyar csokoládégyár és a Rochen konzorcium július végén kötött egymással stratégiai együttműködési megállapodást a Bonbonetti márka európai erősítése és terjeszkedésének elősegítése céljából.

A Rochen vállalathoz tartozik Ukrajnában a kijevi, a kremencsugi, a vinnyicai és a mariupoli csokoládégyár. A vállalat külföldi terjeszkedése során először 2001-ben az orosz Likonf üzemet szerezte meg, majd 2006-ban a litvániai Klaipedos konditerija nevű gyárat.

A vállalat jelenleg több mint tízezer alkalmazottat foglalkoztat, legalább kétszáz fajta csokoládét, bonbont, karamellt, kekszet, tortát és egyéb terméket állít elő évi több mint 410 ezer tonnát. A konzorcium mintegy 1,2 milliárd dolláros évi árbevételével a világ 15-ik legnagyobb édességgyártó vállalata. Jelenleg főként a volt szovjet térség országaiba, az Egyesült Államokba, Kanadába, Németországba és Izraelbe exportál. A Kommerszant-Ukraina gazdasági napilap szerint a Bonbonettinek 40 országban van képviselete, a részvényvásárlás által a Rochen tehát újabb piacokat szerez termékeinek.

A Rochen márkanév a vállalat tulajdonosának, Petro Porosenkónak családnevéből ered.

Az Ukrajnában "csokoládégyárosként" emlegetett Porosenko régóta szereplője a hazai politikai életnek. Jelenleg a Viktor Janukovics elnök mögötti Régiók Pártjának kormányában vezeti a gazdaságfejlesztési és kereskedelmi tárcát. Meghatározó szereplője volt a 2004-es narancsszínű forradalomnak, Viktor Juscsenko elnöksége alatt a nemzetbiztonsági- és védelmi tanács elnöki tisztét töltötte be és az akkori államfő egyik legközelebbi bizalmasának számított.

Az október 28-én megtartott parlamenti választásokon szülőföldjén, Vinnyica megyében indult független jelöltként, és képviselői mandátumot szerzett. A 46 éves üzletember a Korreszpondent tekintélyes ukrán hetilap tavalyi összesítése alapján Ukrajna 13. leggazdagabb embere, személyes vagyonát 980 millió dollárra becsülte 2011-ben az újság.

(Forrás: MTI)


( 1 Vote ) 
AddThis Social Bookmark Button
10/02/2015, 19:59
kulonleges-borospalackok-gyartasa-kezdodik-oroshazan   Újabb mintadarabokat gyárt az egyedi, belső mintázatú borospalackokból az Orosházi Öblösüveggyár, április közepétől pedig már több százezer palack gyártását tervezik - tájékoztatta az O-I Manufacturing Magyarország Üvegipari Kft. kereskedelmi és vevőszolgálati vezetője az MTI-t. Gyenge Éva elmondta: olyan sokan érdeklődtek a január végén bemutatott egyedi palackok iránt, hogy a...
09/02/2015, 09:13
igy-sanyargathatja-a-beszallitoit-a-tesco   A polcdíj alkalmazásával kikerülhetik a kereskedelmi törvényt, és több jogcímen szedhetnek éves szinten milliárdos nagyságrendű sarcot a beszállítóiktól. A Magyar Nemzetnek az áruháznál korábban vezető pozíciót betöltő informátor mondta el, hogy a Tesco törvénytelen módon él vissza erőfölényével, és olyan sarcokat fizettet beszállítóival, amelyek a vállalat üzleteiben...
26/01/2015, 06:35
hamarosan-ujra-mehet-magyar-hus-oroszorszagba   Egy most véget ért vizsgálaton a magyar cégek minden orosz élelmiszer-biztonsági előírásnak megfeleltek, így az orosz döntés után azonnal indulhatnak a szállítások. Az orosz embargó egyik legnagyobb hazai vesztese a szentesi Hungerit. Egy milliárd forint értékű árut, 1500 tonna baromfit nem tudtak tavaly Oroszországba eladni a gazdasági szankciók miatt. Masa Zoltán, a Hungerit...
15/01/2015, 10:44
nomadetel   Újra elérhető a NomádÉtel!   Egy rövid átalakítás, és szünet után újra lehet rendelni a fejedelmi ételeket szállító NomádÉteltől! Megújult kínálatukban olyan finomságok szerepelnek, mint a Delelő elnevezésű szürke marha pörkölt, a Kadosának keresztelt sült sajtgolyók, vagy a különleges köleskrokett. De érdemes megkóstolni bármelyik kenyérlángost, vagy éppen a 7...
 

NomádÉtel.hu

Feliratkozás a hírlevélre

Magyar termékek adatbázisa

Oldalainkat 75 vendég és 0 tag böngészi

\/