Az ország egyik leghűségesebb gólyacsaládja – élőben!

Írta: veddamagyart

Több mint tíz éve jár vissza hazánkba a Pest megyei kocséri gólyacsalád, amit most mi is megfigyelhetünk testközelből - a város iskolájának tetejére szerelt kamerán keresztül. Az ötletet az iskola egyik oktatója adta, és több mint háromszázezer forint gyűlt össze a kezdeményezésre. Most, akár a nap 24 órájában is megfigyelhetjük ezeket a csodás és hűséges madarakat.


Még csak egyedül

A város gyermekei mindig nagyon örülnek a madarak visszaérkezésének, ami idén március 15-én történt meg. Az iskola egyik nevelőnője, Dr. Nagy Tiborné úgy gondolta, hogy a gólyák életét közkinccsé kellene tenni, ha már a helyieknek ekkora boldogságot okoz. Ezért tavaly nyáron kezdte el a gyűjtést, amit az ott élők nagy szeretettel fogadtak. A lelkes nevelő nagyon boldog volt, hogy több mint háromszázezer forint gyűlt össze a nemes célra.

A kocséri gólyák fészke veszélybe is került, mivel az iskola fatüzelésű fűtőrendszert használ, így félő volt, hogy télen a fészek a kiáramló füst és meleg hatására meggyullad. Ezt úgy oldották meg, hogy egy fémkerettel megemelték a fészket, amire később csatlakoztatták a jelenleg is üzemelő kamerát.


Már kikeltek a fiókák is

Itt tudjátok meglesni a gólyacsaládot:

 

Forrás:
RTL Klub
http://www.kocser.hu/golyakamera